اهمیت تعامل با اصناف کشور برای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها
گردهمایی مدیران عامل سازمان های اتوبوسرانی، تاکسیرانی و حمل و نقل همگانی برای هم اندیشی و هم افزایی در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از واحد مرکزی خبر، سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت در این همایش با اشاره به اهمیت قانون هدفمند کردن یارانه ها، به همفکری و تعامل با مدیران و اصناف کشور در اجرای قانون تاکید کرد. محمدرضا فرزین مشارکت همه آحاد جامعه از جمله مدیران حمل و نقل کشور در این زمینه را خواستار شد.
وی گفت: مصرف کنونی حامل های انرژی در کشور غیرقابل تداوم است و قاچاق و مصرف بسیار بالای آن ما را به بزرگ ترین مصرف کننده انرژی در جهان تبدیل کرده است. فرزین افزود: قانون هدفمند کردن یارانه ها حذف یارانه ها نیست بلکه به صورت هدفمند، یارانه هایی که تاکنون براساس مصرف به مردم پرداخت می شده است از این به بعد به طور مساوی به خانواده ها و براساس عملکرد و بهره وری به تولیدکنندگان پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به مسیر بررسی و ارزیابی طرح تحول اقتصادی دولت و تصویب قانون هدفمندی یارانه ها در مجلس گفت: با اجرای این قانون، شاهد مصرف صحیح و منطقی در کشور، روی آوردن به کیفیت و استاندارد در کالاها و خدمات و حساس شدن مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به استفاده از کالاهای کم مصرف از نظر انرژی خواهیم بود. سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت گفت: در حال حاضر مصرف گازوئیل در کشور روزانه 102 میلیون لیتر است که حدود 45 میلیون لیتر مربوط به بخش حمل و نقل است.
وی افزود: شواهد نشان می دهد بخش بسیاری از گازوئیل از کشور قاچاق می شود که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه از قاچاق آن جلوگیری می شود و مصرف کاهش پیدا می کند. فرزین گفت: هم اکنون مصرف بنزین در کشور به حدود 62 میلیون لیتر در روز رسیده است. وی افزود: مصرف انرژی فسیلی در کشور سالانه 8 میلیارد دلار هزینه زیست محیطی برای کشور ایجاد می کند. فرزین گفت: نکته مهم در قانون هدفمند کردن یارانه ها حمایت از خانوارهاست.
وی افزود: از درآمد کسب شده از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها حداقل 50 درصد به مردم داده می شود و 30 درصد نیز به تولیدکنندگان اختصاص می یابد. فرزین گفت: با اجرای مناسب این قانون قطعا شاهد توسعه بیمه های تامین اجتماعی هستیم که در موضوع فقرزدایی بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: هنوز 8 میلیون نفر از مردم کشور تحت پوشش هیچ بیمه تامین اجتماعی نیستند. فرزین گفت: با اجرای این قانون شاهد بهبود وضعیت پنج دهک پائین جامعه خواهیم بود که فرصت استفاده بیشتر از یارانه ها را خواهند داشت که در برقراری عدالت و توزیع درآمدها بسیار مهم است.
وی افزود: به دو دلیل بخشی از درآمدهای ناشی از اجرای این قانون به تولیدکنندگان اختصاص می یابد یکی برای تغییر فناوری در خط تولید و دیگر برای آنکه قیمت تمام شده افزایش چندانی نداشته باشد.